Uit 't veld

De laatste updates, feitjes en weetjes

Korte nieuwsberichtjes en hapklare feitjes over het Nederlandse ei; dat vind je hier!

Nieuwe mmmEggie recepten op deze site

Nieuwe mmmEggie recepten op deze site

Zoals waarschijnlijk bekend zijn er op deze site ook eierrecepten te vinden. Vaak heerlijk en makkelijk. Gevarieerd van tussendoortjes (zoals de eierkoeken hierboven), drankjes, toetjes en zelfs een maaltijd.

Kijk eens onder het kopje nieuws en dan recepten.

Doet jou klas mee?

Doet jou klas mee?

Vandaag is de start van het Nationaal Schoolontbijt .?????????Alle deelnemende scholen krijgen een pakket, met dit jaar lekkere gekookte eitjes ? in de ontbijtbox. Beter kun je de dag niet starten!
Elke schoolklas kan meedoen aan de super leuke wedstrijd en kans maken op een verzorgde schoolreis naar CORPUS ‘reis door de mens’ , een boerderij educatieles of een gastles van een
boer/in op school.
Hoe doe je mee kijk hier:

En zie voor verdere informatie de site https://blijmeteenei.nl/informatie-inspiratie/nieuws/

mmmEggies helpen mee Nationaal schoolontbijt.

mmmEggies helpen mee Nationaal schoolontbijt.

De 18e editie van het Nationaal Schoolontbijt vindt plaats van 2 tot 6 november. Een half miljoen kinderen op drieduizend scholen doen mee. Vanzelfsprekend met een lekker en gevarieerd ontbijtpakket en vrolijke placemats, maar ook met splinternieuw lesmateriaal. Blij met een Ei is dit jaar voor het eerst partner van het Nationaal Schoolontbijt en sponsort gekookte eieren en een educatieve prijs voor de hele klas.

Het startsein voor het Nationaal Schoolontbijt is het ontbijtjournaal: een filmpje geïnspireerd op het Sinterklaas Journaal met de nieuwe ambassadeur van het Nationaal Schoolontbijt: Jessica Mendels.

Een mooi begin van een week met als thema: ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’. “Blij met een Ei en de mmmEggies vinden het belangrijk om het ei positief onder de aandacht te brengen en de juiste informatie over kippen en eieren uit te dragen. Daarom zijn wij partner van het Nationaal Schoolontbijt”, zegt Hugo Bens, voorzitter Stichting Blij met een Ei.

Gezond ontbijtpakket
Het uitgebreide pakket is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Blij met een Ei wil de kinderen graag meegeven dat een ei duurzaam, gezond, betaalbaar en een makkelijk product voor iedereen en voor elk moment van de dag is. In elk ontbijtpakket zit een doosje met 6 gekookte eieren en een bijbehorende flyer.

Het ontbijtpakket voldoet zoals altijd aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag. Sinds 2016 staat het ei, mede dankzij inzet van Blij met een Ei en de mmmEggies, weer in de Schijf van Vijf.

Wedstrijd
Via de flyer worden de klassen uitgedaagd om mee te doen aan een wedstrijd door iets te maken over kippen en eieren. Daarmee kunnen ze een schoolreis naar Museum Corpus, een educatieles op de boerderij of een boerderijeducatie gastles op school winnen. “En natuurlijk wijzen wij de leerkrachten op de lespakketten die via Blij met een Ei gratis te bestellen zijn”, zegt Hugo Bens.

https://www.schoolontbijt.nl/

 

mmmEggies maken kakkelpot voor donateurs

mmmEggies maken kakkelpot voor donateurs

Blij met een Ei presenteert Kakelpot en nieuwe website 

 

Vrijdag 9 oktober, de tweede vrijdag in oktober, is het Wereld Ei dag. Stichting Blij met een Ei presenteert op Wereld Ei dag haar nieuwe website en de Kakelpot. Een prachtig spel voor jong en oud met mooie vragen en leuke weetjes over kippen en eieren. Ook geven de mmmEggies vrijdag de ultieme tip voor de vindplaats van het gouden ei.

 

De mmmEggies en Blij met een Ei hebben afgelopen maanden de Kakelpot ontwikkeld. Een pot met kakelvragen en weetjes over kippen en eieren die thuis, op school, in de kantine of op het werk op tafel gezet kan worden voor een gezellig momentje of om Wereld Ei dag te vieren. Pluimveehouders en bedrijven die donateur of sponsor zijn van Stichting Blij met een Ei hebben de Kakelpot afgelopen week ontvangen. Nieuwe sponsors en donateurs ontvangen de Kakelpot als welkomstgeschenk.

 

“In dit bijzonder jaar hebben we samen met de mmmEggies zeer efficiënt, digitaal en met veel enthousiasme doorgewerkt om het Nederlandse Ei en de legpluimveehouderij verder op de kaart te zetten”, zegt Hugo Bens, sinds januari voorzitter van Stichting Blij met een Ei.

 

Vanwege Covid-19 waren fysieke activiteiten niet mogelijk. Daarom is energie gestoken in de Kakelpot en een kakelnieuwe website. “De oude website was aan een opfrisbeurt toe. De nieuwe website is meer gericht op de burger en het onderwijs. Onze donateurs en sponoren zullen er ook snel hun weg vinden”, aldus Hugo Bens.

 

Wereld Ei dag
In de week voor Wereld Ei dag verstopten de mmmEggies grote roze eieren in heel Nederland. De vinder van het ei ontvangt een mooie prijs. Op Wereld Ei dag verstoppen ze nog een gouden ei. Die vinder wint de hoofdprijs. Op social media posten ze tips over de vindplaats en na Wereld Ei dag de winnaars.

 

“De actie was vorig jaar een groot succes. Deze actie is coronaproof en hiermee kunnen we een groot publiek bereiken”, zegt Hugo Bens. Hij roept legpluimveehouders en bedrijven op om Blij met een Ei te steunen zodat het ei nog meer onder de aandacht gebracht kan worden. “Als Nederlandse legpluimveesector is het belangrijk om voldoende draagvlak te houden. Het is ook een mooie uitdaging om de  Nederlandse eierconsumptie van ruim 200 per inwoner per jaar, op een hoger niveau te krijgen. Daar gaan wij voor”, zegt Bens.

 

Iedere tweede vrijdag van oktober is het Wereld Ei dag. Een dag waarop het ei centraal staat en de voedende waarde van eieren extra aandacht krijgen.

Wereldeidag roze eieren

Wereldeidag roze eieren

mmmEggies verstoppen roze  eieren in heel Nederland (persbericht)

 Vrijdag 9 oktober, de tweede vrijdag in oktober, is het Wereld Ei dag. Dit jaar verstoppen de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, weer grote roze eieren in heel Nederland. De vinder van het ei wint een mooie prijs. Op Wereld Ei dag verstoppen ze nog een gouden ei. Die vinder wint de hoofdprijs.

De actie was vorig jaar in de aanloop van Wereld Ei dag een groot succes. “We verstoppen op de meest onverwachte plekken grote roze eieren. Door heel Nederland, in de stad en op het platteland. De vinder krijgt, na het plaatsen van een foto van het ei en de vindplaats, een mooie prijs van de mmmEggies”, zegt Carla van de Kruys, legpluimveehoudster in Weert en lid van de werkgroep Wereld Ei dag  van de mmmEggies.

Hints

Maandag 5 oktober geven de mmmEggies op social media hints over de verstopplaatsen. Wat er in het ei zit, blijft geheim. Na Wereld Ei dag maken de mmmEggies dit bekend op hun facebookpagina.Op vrijdag 9 oktober, Wereld Ei dag, volgt nog een hint op social media over de vindplaats van het gouden ei. Deze vinder krijgt een extra grote prijs.

Wereld Ei dag
Iedere tweede vrijdag van oktober is het Wereld Ei dag. Een dag waarop het ei centraal staat en de voedende waarde van eieren extra aandacht krijgen. Eieren zijn sinds jaar en dag een betaalbare bron van voeding voor vele mensen op de hele wereld.

De mmmEggies willen met deze actie het ei als gezond, lekker en betaalbaar voedsel onder de aandacht brengen. “Iedereen kan met eieren veel gevarieerde en lekkere gerechten maken, zowel voor ontbijt, lunch, diner of als tussendoortje. En elke dag een ei mag,” zegt Carla van de Kruys.

De mmmEggies werken samen met Stichting Blij met een Ei. Deze stichting geeft voorlichting over de legpluimveehouderij en stimuleert de dialoog tussen sector en consument. De mmmEggies promoten het ei richting consument via social media, evenementen en beurzen.

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mariska Oving  06 – 54 33 15 73, woordvoerster mmmEggies of Hugo Bens 06 – 10 88 68 44 voorzitter Blij met een Ei of kijk op www.mmmeggies.nl , www.blijmeteenei.nl, facebook, twitter, Instagram.

Werken aan wereldeidag

Werken aan wereldeidag

Vandaag komen mmmEggies samen in Barneveld om te werken aan de activiteiten voor wereldeidag. Ook dit jaar gaan we na het succes van vorig jaar weer roze eieren verstoppen. Maar er wordt gewerkt aan nog een mooie attentie maar hierover kunnen we nu nog niet te veel zeggen. Maar ben je lid van Blij met een ei dan ontvang je dit zo wie zo. Dus nog even geduld.

Boerderij Educatie

Boerderij Educatie

In de vakantie is er weer gebrainstormd door een groepje mmmEggies die zich bezighoudt met het opzetten van de kakelpot met bijbehorende kakelkaarten, en lesmateriaal voor de pluimveehouderij die deelneemt aan Boerderijeducatie Nederland. Hierbij krijgen we ondersteuning van Ilse, een lerares in opleiding en Simon die al het grafische werk gaat uitvoeren. Blij met een Ei zal dit geheel financieel ondersteunen. Het wordt een mooi educatief lespakket. Supertrots dat we hier weer een bijdrage aan mogen leveren!
Wie versiert het mooiste ei?

Wie versiert het mooiste ei?

Wie versiert het mooiste ei?

De mmmEggies zetten op facebook https://www.facebook.com/mmmeggies/ een prijsvraag uit wie het mooiste ei versiert. Dit kunnen kinderen thuis doen vooral omdat we nu veel binnen zitten door het Corona virus is dit een leuke uitdaging. Men kan zo vaak meedoen als die wilt.

Wat moeten ze doen? Verf, plak, teken, versier een ei of eierschaal (uitgeblazen ei) en maak er een foto van. Plak deze foto onder het bericht wat 4 april geplaatst word en op eerste paasdag krijg je te horen wie het mooiste ei heeft versiert en die gene wint kaarten van Corpus.

presentatie Vrouwen van Nu

presentatie Vrouwen van Nu

Onze mmmEggie Mariska Oving van Bueren staat startklaar om vanavond haar presentatie te verzorgen voor de Vrouwen van Nu afdeling Odoornerveen.
Ze vertelt over haar bedrijf, de mmmEggies en het ei!
Na afloop kunnen ze genieten van heerlijke gevulde eieren (zie voor het recept hier op de site)

Voorlichting geven in Dalfsen

Voorlichting geven in Dalfsen

Wij zijn niet alleen landelijk maar ook geregeld regionaal bezig met onze voorlichting en ei promotie.
Gisteravond waren onze mmmEggies Laura Schrijver Kelderman, Janita Rohaan-Heuver en Rian Jannink-Schabbink te gast bij een groep agrarische vrouwen in Dalfsen (Ov) genaamd 100% Boerin De dames waren vooral melkveehoudsters . Ze hebben met een PowerPoint presentatie eerst iets over hunneigen bedrijven verteld en daarbij alles over eieren in het algemeen en natuurlijk héél veel over de MmmEggies! De dames waren erg geïnteresseerd en gaven naderhand aan dat ze veel nieuwe dingen hadden gehoord o.a over de eicode app. Kortom een erg geslaagde voorlichtingsavond.

De Nationale Gezondeidsbeurs

De Nationale Gezondeidsbeurs

Van 6 tot en met 9 februari waren de mmmEggies op de Gezondheidsbeurs in Utrecht. Het was continue druk in de stand waar veel mensen met ons een eitje tikte aan onze nieuwe stand tafel. Aan deze tafel gingen we in gesprek met de beursbezoekers. Een gevarieerd publiek: van scholieren tot professionals in de voedsel en gezondheidswereld.  Een goede, gezellige sfeer met veel ruimte tot gesprekken over de gezondheid van eieren, de stempel op de eieren was voor veel mensen nog een ei-opener want veel mensen denken dat in de supermarkt alleen NL eieren liggen. Maar nu weten ze waar ze op het ei moeten kijken en dat als ze info over het bedrijf waar het ei vandaan komt de eicode app moeten downloaden. Er werd ook veel besproken wat je allemaal kunt maken van die heerlijke eieren. De nieuwe flyer ging vaak in de tas mee naar huis. ‘Fijne, leerzame gesprekken zowel voor ons als voor de beursbezoeker. Heel mooi om te doen en zo het ei te promoten.

Elke dag konden bezoekers het aantal eieren in de pot raden. Aan het einde van de dag maakte een mmmEggie de winnaar bekend die naar huis kon met vier toegangskaarten voor Museum Corpus, het museum waar Blij met een Ei onlangs een interactief spel over eieren heeft geopend.

De dames van foodtruck ’t Je van het loket hebben ons via de stand houders lijst gevonden en benaderd voor evt een samenwerking. Dit liep geweldig. Wij hebben de dames voorzien van kakelverse eieren zodat ze tijdens de beurs heerlijke omelet rollen konden banken met allerlei ingrediënten. De rij bij de foodtruck stonden alle dagen rijen dik dus eieren werden er op de beurs genoeg gegeten.

Met aan de overkant van de stand Rudolf van Veen aan het koken konden we het toch niet laten om zijn stand roze te kleuren.

 

mmmEggies herkenbaar de weg op.

mmmEggies herkenbaar de weg op.

Blij met een ei had een aanhanger over en natuurlijk hebben wij mmmEggies daar dan een idee over. Onze vrouwlijke charmes in de strijd om de heren te overtuigen dat dit de beste reclame is. Maar zoals jullie zien is dat gelukt en zijn we trots dat we hier de weg op mogen.

Blij met een Ei partner van Boerderijeducatie Nederland

Blij met een Ei partner van Boerderijeducatie Nederland

Op 18 december tekende Stichting Blij met en Ei (en daarmee ook met de mmmEggies) de samenwerkingsovereenkomst met het Platform Boerderijeducatie Nederland. Daarmee zijn zij officieel de vierde sector, naast de melkveehouderij, de melkgeitenhouderij en de varkenshouderij, die het mede mogelijk maakt dat er boerderijlessen verzorgd kunnen worden op agrarische bedrijven. De doelstellingen van beide organisaties op het gebied van educatie sluiten perfect op elkaar aan. Samen wordt er ingezet op een efficiënte en duurzame relatie zodat veel leerlingen een realistisch en hedendaags beeld krijgen van de eierproductie in ons land! Blij met een Ei gaat de boerderijlessen die verzorgd worden door legpluimveehouders financieren. Daarnaast betalen zij mee aan de opleidingskosten voor nieuwe legpluimveehouders die educatieboer willen worden.De Stichting Blij met een Ei geeft voorlichting over de legpluimveehouderij in Nederland en stimuleert de dialoog tussen producent en consument. Het doel van de Stichting is de bevordering van een duurzame en economisch sterke legpluimveesector, gebaseerd op de wensen uit de maatschappij. Alle voorlichtende activiteiten van de Stichting Blij met een Ei worden uitgevoerd door enthousiaste legpluimveehouders en andere vrijwilligers. Ook de mmmEggies maken deel uit van de stichting welke richting de consument de gezondheid en veelzijdigheid van het ei promoten.Het Platform Boerderijeducatie Nederland (BEN) bestaat uit 17 regionale initiatieven op het gebied van boerderijeducatie. Het Keurmerk Boerderijeducatie Nederland biedt garantie voor kwaliteit van de locatie, het lesmateriaal en de bekwaamheid van de educatieboer(in). De 325 aangesloten educatieboeren ontvangen jaarlijks honderden schoolklassen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Op www.boerderijeducatienederland.nl is te zien welke educatieboeren actief zijn en kan men direct een bezoek aan een educatieboerderij regelen.

mmmEggies helpen mee met de Agractie

mmmEggies helpen mee met de Agractie

De mmmEggies gingen 13 dec naar Amsterdam voor een publieksvriendelijke actie.Er was gezorgd voor roze eieren, broodjes, pannen om eieren te bakken en roze kerstmutsen.De dames deelde aan Amsterdamers Brunch uit.
Dames uit Barneveld kwamen in de trein 2e kamer lid CDA Jaco Geurts tegen. Hij was ook onderweg naar Amsterdam.

mmmEggies en roze eieren een ware toeristische attractie!
We hebben veel burgers gesproken maar ook zeer veel toeristen. In ons beste Engels hebben we proberen uit te leggen waarom we vandaag in #Amsterdam waren, en dat het geen gewoonte is dat de boeren daar elke week voedsel uitdelen!
“Why pink eggs?” een vraag die we de hele dag hebben moeten beantwoorden.

De dag was goed georganiseerd door Agractie.

 

mmmEggie Anja eist zendtijd bij Business class

mmmEggie Anja eist zendtijd bij Business class

Nadat Anja buiten bij het Oranjehotel in Noordwijk haar verhaal heeft gedaan in jip en janneke taal over stikstof. Zijn de boeren naar binnen gegaan bij het tv programma “business class” van Harrie Mens. Hier wilde Anja Henken en Bart Kemp graag zendtijd om hun zorgen over de toekomst voor boeren in Nederland uitspreken. Robert Jensen zat ook aan tafel een sprak alleen maar lof over de boeren en gaf een aantal tips.Kijk hier de uitzending terug van afgelopen zondag.

Agrifirm bedankt

Agrifirm bedankt

Op de dag van de boerin kon je een roze overal winnen bij Agrifirm. mmmEggie Ingrid zag dit bericht op twitter en reageerde hierop dat dit leuk zou zijn voor de mmmEggies. De reactie van Agrifirm was dat ze dit idee niet weg gooien en zich hierover gingen beraden. Er kwam een positief besluit en de maten werden gedeeld. Jeroen van Driel kwam aan ons de roze overals uitreiken op de mmmEggiedag. Zijn reactie bij binnenkomst ik had niet gedacht dat er zoveel dames aanwezig waren. En natuurlijk wilde hij met boerinnen op de foto.

Agrifirm bedankt dat jullie zo spontaan reageerden op onze reactie nav het twitter bericht.

mmmEggiedag

mmmEggiedag

Twee maal per jaar komen we met de hele groep bij elkaar om samen te sparren, inspireren, ideeën uit te werken, en natuurlijk gezellig samen te zijn. Vandaag stond er op het programma snel cursus foto’s maken met je telefoon.En er werden nieuwe foto’s gemaakt voor deze site.

We maakte kennis met een nieuwe mmmEggie Anita Jansen. Die had voor deze gelegenheid zelf gemaakte advocaat meegebracht.

Er staat weer van alles op het programma het komende jaar dus we gaan weer vol energie met alle plannen aan de slag!
Met al deze positieve energie kijken wij terug op een zeer geslaagde dag! Extra dank aan onze mmmEggies Marjan en Ada voor de gastvrijheid en de lekkere lunch en hapjes.

 

 

Opening eispel bij Museum Corpus

Opening eispel bij Museum Corpus

Op Wereldeidag vrijdag 11 oktober heeft Blij met een ei, samen met haar sponsors, donateurs en mmmEggies, officieel het educatieve ei-spel geopend.

mmmEggie Marjan van de Vis heeft jaren de contacten onderhouden met Corpus en ze warm gehouden om het ei een centrale plaats te geven in het museum. Dit is dus gelukt.

Wat kun je hier doen? Na de ‘reis door de mens’ kun je in het interactieve deel van Corpus het ei-spel spelen. De mmmEggies en Blij met een Ei maakten honderd vragen over kippen en eieren. Test je kennis over eieren, kippen en de gezondheidsvoordelen van het ei en laat de eieren in het juiste doosje vallen.

Een uitdaging om de hoogste score te halen!

Tickets boek je via www.corpuswebshop.nl of 071-7510200.

mmmEggies verstoppen roze eieren

mmmEggies verstoppen roze eieren

mmmEggies verstoppen roze eieren in heel Nederland
Vrijdag 11 oktober, de tweede vrijdag in oktober is het Wereldeidag. Dit jaar verstoppen de mmmEggies, in de week naar wereldeidag grote roze eieren in heel Nederland. De vinder van het ei wint een mooie prijs.

We verstoppen op de meest onverwachte plekken grote roze eieren. Door heel Nederland, in de stad en op het platteland. Dus kijk de komende dagen goed uit je doppen. De eerlijke vinder krijgt een mooie prijs van de mmmEggies. In de aanloop naar Wereldeidag geven de mmmEggies op social media hints over de verstopplaatsen. Wat er in het ei zit, blijft geheim. Na Wereldeidag maken wij mmmEggies dit bekend op hun facebookpagina.

Ook mmmEggies met trekker in Den Haag

Ook mmmEggies met trekker in Den Haag

Wat een dag gister, we zijn er nog stil van….we hebben in ieder geval laten merken dat we het zat zijn!
De ochtend en avond spits heeft het gemerkt, maar wat een enthousiasme en compassie van de mensen langs de weg, op viaducten, maar ook op het Malieveld liepen burgers. Nog nooit zoveel tractoren op de snelweg. Er is geschiedenis geschreven. Hopelijk is dit in Den Haag goed doorgedrongen bij de politiek. Zo niet dan zullen er verdere acties gaan volgen. Wij zijn blij dat we met enkele mmmEggies onze stem hebben laten horen, maar dit doen we uiteraard liever niet op deze manier. Check in ieder geval voortaan als u in de supermarkt u boodschappen haalt of de producten uit Nederland komen daardoor steunt u de boeren al enorm. Nu weer verder tot de orde van de dag, wij zorgen voor uw voedsel!

Agrarische dagen Someren

Agrarische dagen Someren

7 en 8 September was in Someren de agrarische dagen. Dit jaar was voor het eerst een boer meets burger plein. Hier kunnen consumenten vragen stellen aan boeren van allerlei sectoren. Op zaterdag stonden onze mmmEggies Carla en Sandra er en op zondag Ingrid en Petra. Onze voorzitter Petra maakte een praatje met boerin Agnes van boer zoekt vrouw en ons boerenerf.
Via de Jumbo in Someren konden consumenten gratis binnen op dit evenement.

mmmEggies langs de route 4 daagse

mmmEggies langs de route 4 daagse

Woensdag 17 juli tm vrijdag 19 juli waren de mmmEggies te vinden langs de route van de 4 daagse. Wat een feest was het weer samen met ZLTO afdelingen Rijk van Nijmegen en Land van Cijk. Blij met een ei sponsort de eieren en Egga Food uit Ospel zorgt er voor dat ze gekookt zijn en roze gespoten worden.

De eieren werden door de wandelaars net als voorgaande jaren erg gewaardeerd.

 

mmmEggies geven presentatie varkensgilde

mmmEggies geven presentatie varkensgilde

Gisteravond organiseerde het VarkensGilde Peel en Maas een Inspiratieavond voor haar leden en ondersteuners in De Heeren van Meijel.

Wij waren te gast en onze mmmEggies Petra, Daniëlle en Ingrid gaven een presentatie over de wijze waarop wij het Nederlandse ei promoten. Onze haan Alex Janssen vertelde over #blijmeteenei en over de positionering van het ei bij CORPUS ‘reis door de mens’De eerste ideeën over samenwerking met de varkensboeren werden al geopperd. Een lekker eitje met spek. ??

Het was een mooie avond, en na afloop nog een heerlijke BBQ op het prachtige terras. Nogmaals dank voor de uitnodiging en voor de mooie mascotte “Piggy” die perfect past bij onze roze mmmEggiekleur!

Nederland proeft RTL 4

Nederland proeft RTL 4

Blij met een Ei was dit seizoen voor de vierde keer in beeld bij Nederland Proeft op RTL4. Inmiddels zijn we goede bekenden van elkaar en is het mooi te ervaren dat naast de vele mooie, gezonde en lekkere producten ook het ei keer op keer de aandacht krijgt. Dit seizoen waren we te gast bij museum Corpus in Leiden. Een interactief museum waar Alex Janssen samen met Winston Post een reis door de mens bij Corpus maakte en uitleg geeft waarom eieren zo goed voor je zijn.
Bekijk hier de uitzending; het Blij met een Ei item start bij 9.00 minuten.

Symposium voeding en beweging

Symposium voeding en beweging

Vandaag stonden de mmmEggies in Weert bij de Europese kampioenschappen triatlon. Hieraan vooraf ging een symposium over voeding en bewegen.
De gastheer van de dag was Bram Tankink (voormalig Nederlands profwielrenner)
Het symposium begon over voeding en dan vooral over eieren en eiwitten. Erik Hubers voorzitter NOP was aan het woord maar ook Servé Hermans van Hendrix Genetics. Daarop volgde de sportadviezen door voedingsdeskundige over wat er nu gegeten werd door de top sporters. Topsporter Miriam van Reijen ( triatlon) en Kamiel Maase ( marathonloper) deden hun verhaal. Ook Hubert Mackus (Lid van Gedeputeerde Staten Limburg) bezocht onze stand.

De rode draad van deze dag is dat in Weert/Nederweert EGG Valley zich afficheert als internationaal en belangrijk centrum voor de productie en verwerking van eieren.

mmmEggie Marieke wordt verrast

mmmEggie Marieke wordt verrast

Vandaag opnames gemaakt voor een video Altijd weer voor een ei. We hebben onze mmmEggie Marieke Claessens verrast. Ze doet bijzonder mooi werk op haar Zorgboerderij Wienes Dit vonden wij wel een waardering waard! Bewoner Rik, presentator Florian en mmmEggie Ingrid Janssen hebben een heerlijke ei-salade gemaakt en gebakken eitjes geserveerd voor de lunch. Zie hier in het filmpje hoe Marieke totaal verrast komt lunchen met een aantal collega mmmEggies uit het zuiden van Nederland.

mmmEggies genomineerd voor de NVP award.

mmmEggies genomineerd voor de NVP award.

Verkiezing NVP award 2019.
Petra Smits heeft gisteravond in een bomvol Nederlands Pluimvee Museum een super mooie presentatie gegeven over de mmmEggies. Ze was als 1e aan de beurt. Vervolgens las Alex Janssen de mmmEggies een ode voor. (deze is terug te vinden op deze site onder blog) Daarna hebben NEPLUVI en Stichting Agri Facts hun presentaties gegeven. Uiteindelijk is Stichting Agri Facts(STAF)* als winnaar verkozen! Gefeliciteerd met het mooie beeldje!
De prijs werd uitgedeeld door de voorzitster van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders, Hennie de Haan, vanwege hun15 jarig bestaan. Gastspreker op deze avond was minister van LNV, Carola schouten.
Petra heeft haar namens de mmmEggies een presentje aangeboden: een mooi kistje met foldermateriaal, ei-oorbellen, een lustrumfoto van de mmmEggies en natuurlijk heerlijke Nederlandse eieren!

*Deze jonge organisatie neemt de waarheid zeer serieus en checkt met wetenschappelijke kennis de conclusies welke in onderzoeksrapporten worden opgetekend en stelt ze aan de kaak.
De meest recente missie van Staf is de aanpak van onjuist en vanuit dierenrechtenactivisten-perspectief ingekleurd lesmateriaal op de Nederlandse basisscholen.

Lustum weekend

Lustum weekend

22 t/m 24 maart 2019 hadden de we het Lustrum weekend.

Dit weekend stond in het teken van het 5 jarig bestaan van de mmmEggies.
Op vrijdag werden we verwacht op het vakantiepark “Ackersate”. Zaterdag stond de hele dag in het teken van shots opnemen voor ons promotiefilmpje. De film werd opgenomen bij het bedrijf van mmmEggie Marjan B. Na een gezellige avond en zondagmorgen nog een lekker ontbijt vertrok iedereen moe maar voldaan weer huiswaarts.
Deze film zou voor het eerst te zien zijn op het pluimveesymposium in Eersel. Deze is door de vogelpest die heest verplaatst naar 25 september.