Uit 't veld

De laatste updates, feitjes en weetjes

Korte nieuwsberichtjes en hapklare feitjes over het Nederlandse ei; dat vind je hier!

mmmEggies verstoppen roze eieren

mmmEggies verstoppen roze eieren

mmmEggies verstoppen roze eieren in heel Nederland
Vrijdag 11 oktober, de tweede vrijdag in oktober is het Wereldeidag. Dit jaar verstoppen de mmmEggies, in de week naar wereldeidag grote roze eieren in heel Nederland. De vinder van het ei wint een mooie prijs.

We verstoppen op de meest onverwachte plekken grote roze eieren. Door heel Nederland, in de stad en op het platteland. Dus kijk de komende dagen goed uit je doppen. De eerlijke vinder krijgt een mooie prijs van de mmmEggies. In de aanloop naar Wereldeidag geven de mmmEggies op social media hints over de verstopplaatsen. Wat er in het ei zit, blijft geheim. Na Wereldeidag maken wij mmmEggies dit bekend op hun facebookpagina.

Ook mmmEggies met trekker in Den Haag

Ook mmmEggies met trekker in Den Haag

Wat een dag gister, we zijn er nog stil van….we hebben in ieder geval laten merken dat we het zat zijn!
De ochtend en avond spits heeft het gemerkt, maar wat een enthousiasme en compassie van de mensen langs de weg, op viaducten, maar ook op het Malieveld liepen burgers. Nog nooit zoveel tractoren op de snelweg. Er is geschiedenis geschreven. Hopelijk is dit in Den Haag goed doorgedrongen bij de politiek. Zo niet dan zullen er verdere acties gaan volgen. Wij zijn blij dat we met enkele mmmEggies onze stem hebben laten horen, maar dit doen we uiteraard liever niet op deze manier. Check in ieder geval voortaan als u in de supermarkt u boodschappen haalt of de producten uit Nederland komen daardoor steunt u de boeren al enorm. Nu weer verder tot de orde van de dag, wij zorgen voor uw voedsel!

Agrarische dagen Someren

Agrarische dagen Someren

7 en 8 September was in Someren de agrarische dagen. Dit jaar was voor het eerst een boer meets burger plein. Hier kunnen consumenten vragen stellen aan boeren van allerlei sectoren. Op zaterdag stonden onze mmmEggies Carla en Sandra er en op zondag Ingrid en Petra. Onze voorzitter Petra maakte een praatje met boerin Agnes van boer zoekt vrouw en ons boerenerf.
Via de Jumbo in Someren konden consumenten gratis binnen op dit evenement.

mmmEggies langs de route 4 daagse

mmmEggies langs de route 4 daagse

Woensdag 17 juli tm vrijdag 19 juli waren de mmmEggies te vinden langs de route van de 4 daagse. Wat een feest was het weer samen met ZLTO afdelingen Rijk van Nijmegen en Land van Cijk. Blij met een ei sponsort de eieren en Egga Food uit Ospel zorgt er voor dat ze gekookt zijn en roze gespoten worden.

De eieren werden door de wandelaars net als voorgaande jaren erg gewaardeerd.

 

mmmEggies geven presentatie varkensgilde

mmmEggies geven presentatie varkensgilde

Gisteravond organiseerde het VarkensGilde Peel en Maas een Inspiratieavond voor haar leden en ondersteuners in De Heeren van Meijel.

Wij waren te gast en onze mmmEggies Petra, Daniëlle en Ingrid gaven een presentatie over de wijze waarop wij het Nederlandse ei promoten. Onze haan Alex Janssen vertelde over #blijmeteenei en over de positionering van het ei bij CORPUS ‘reis door de mens’De eerste ideeën over samenwerking met de varkensboeren werden al geopperd. Een lekker eitje met spek. 🐖🥚

Het was een mooie avond, en na afloop nog een heerlijke BBQ op het prachtige terras. Nogmaals dank voor de uitnodiging en voor de mooie mascotte “Piggy” die perfect past bij onze roze mmmEggiekleur!

Nederland proeft RTL 4

Nederland proeft RTL 4

Blij met een Ei was dit seizoen voor de vierde keer in beeld bij Nederland Proeft op RTL4. Inmiddels zijn we goede bekenden van elkaar en is het mooi te ervaren dat naast de vele mooie, gezonde en lekkere producten ook het ei keer op keer de aandacht krijgt. Dit seizoen waren we te gast bij museum Corpus in Leiden. Een interactief museum waar Alex Janssen samen met Winston Post een reis door de mens bij Corpus maakte en uitleg geeft waarom eieren zo goed voor je zijn.
Bekijk hier de uitzending; het Blij met een Ei item start bij 9.00 minuten.

Symposium voeding en beweging

Symposium voeding en beweging

Vandaag stonden de mmmEggies in Weert bij de Europese kampioenschappen triatlon. Hieraan vooraf ging een symposium over voeding en bewegen.
De gastheer van de dag was Bram Tankink (voormalig Nederlands profwielrenner)
Het symposium begon over voeding en dan vooral over eieren en eiwitten. Erik Hubers voorzitter NOP was aan het woord maar ook Servé Hermans van Hendrix Genetics. Daarop volgde de sportadviezen door voedingsdeskundige over wat er nu gegeten werd door de top sporters. Topsporter Miriam van Reijen ( triatlon) en Kamiel Maase ( marathonloper) deden hun verhaal. Ook Hubert Mackus (Lid van Gedeputeerde Staten Limburg) bezocht onze stand.

De rode draad van deze dag is dat in Weert/Nederweert EGG Valley zich afficheert als internationaal en belangrijk centrum voor de productie en verwerking van eieren.

mmmEggie Marieke wordt verrast

mmmEggie Marieke wordt verrast

Vandaag opnames gemaakt voor een video Altijd weer voor een ei. We hebben onze mmmEggie Marieke Claessens verrast. Ze doet bijzonder mooi werk op haar Zorgboerderij Wienes Dit vonden wij wel een waardering waard! Bewoner Rik, presentator Florian en mmmEggie Ingrid Janssen hebben een heerlijke ei-salade gemaakt en gebakken eitjes geserveerd voor de lunch. Zie hier in het filmpje hoe Marieke totaal verrast komt lunchen met een aantal collega mmmEggies uit het zuiden van Nederland.

mmmEggies genomineerd voor de NVP award.

mmmEggies genomineerd voor de NVP award.

Verkiezing NVP award 2019.
Petra Smits heeft gisteravond in een bomvol Nederlands Pluimvee Museum een super mooie presentatie gegeven over de mmmEggies. Ze was als 1e aan de beurt. Vervolgens las Alex Janssen de mmmEggies een ode voor. (deze is terug te vinden op deze site onder blog) Daarna hebben NEPLUVI en Stichting Agri Facts hun presentaties gegeven. Uiteindelijk is Stichting Agri Facts(STAF)* als winnaar verkozen! Gefeliciteerd met het mooie beeldje!
De prijs werd uitgedeeld door de voorzitster van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders, Hennie de Haan, vanwege hun15 jarig bestaan. Gastspreker op deze avond was minister van LNV, Carola schouten.
Petra heeft haar namens de mmmEggies een presentje aangeboden: een mooi kistje met foldermateriaal, ei-oorbellen, een lustrumfoto van de mmmEggies en natuurlijk heerlijke Nederlandse eieren!

*Deze jonge organisatie neemt de waarheid zeer serieus en checkt met wetenschappelijke kennis de conclusies welke in onderzoeksrapporten worden opgetekend en stelt ze aan de kaak.
De meest recente missie van Staf is de aanpak van onjuist en vanuit dierenrechtenactivisten-perspectief ingekleurd lesmateriaal op de Nederlandse basisscholen.

Lustum weekend

Lustum weekend

22 t/m 24 maart 2019 hadden de we het Lustrum weekend.

Dit weekend stond in het teken van het 5 jarig bestaan van de mmmEggies.
Op vrijdag werden we verwacht op het vakantiepark “Ackersate”. Zaterdag stond de hele dag in het teken van shots opnemen voor ons promotiefilmpje. De film werd opgenomen bij het bedrijf van mmmEggie Marjan B. Na een gezellige avond en zondagmorgen nog een lekker ontbijt vertrok iedereen moe maar voldaan weer huiswaarts.
Deze film zou voor het eerst te zien zijn op het pluimveesymposium in Eersel. Deze is door de vogelpest die heest verplaatst naar 25 september.

Negen maanden beurs

Negen maanden beurs

De mmmEggies promoten het ei en de gezondheidsaspecten van het ei op de Negenmaandenbeurs van 20 t/m 24 februari 2019 in de RAI in Amsterdam.

Veel mensen vonden het verrassend dat wij tussen alle luiers, rompertjes en geboorte kaartjes op deze beurs stonden. Maar toen wij uitleg gaven dat een ei gezond is voor moeder en kind, en dat je vanaf 4 maanden je baby al ei mag geven ter voorkoming van allergieën begreep men dat wij er toch wel op onze plaats waren.
Door te raden hoeveel eieren er in onze vitamine pot zaten kon men een leuk rompertje met eiprint winnen. Zo kregen we veel mensen in de stand.

Ondertekenen contract met Corpus

Ondertekenen contract met Corpus

Op de 2e vrijdag van oktober of te wel wereldeidag zijn wij mmmEggies mee geweest naar Corpus. We zijn aanwezig geweest bij het bijzondere moment dat het contract werd getekend tussen Blij met een ei en corpus. Er wordt een educatief spel ontwikkeld over het ei wat bij Corpus komt te staan zodat bezoekers alles leren over de gezondheid van het ei.

Pluimveehouders doneren eieren bij de voedselbank

Pluimveehouders doneren eieren bij de voedselbank

Jaarlijks op de 2e vrijdag in oktober is het Wereldeidag. Dit jaar hadden we een mooie actie waarbij de mmmEggies samen met kippenboeren van Nederland, eieren schonken aan lokale voedselbanken. Onze mmmEggies Mirjam, Ellie en Mariska hebben pluimveehouders uit heel Nederland opgeroepen om op Wereldeidag eieren te schenken aan de voedselbank.
Duizenden eieren zijn er in die week via de voedselpakketten bij gezinnen gekomen die onder de armoedegrens leven.
Voedselbanken krijgen zelden eieren gedoneerd. De voedselbank is erg blij met de actie van de mmmEggies. Een unieke kans om de mensen die het niet breed hebben blij te maken met een ei, en zo de gezondheid van het ei onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.
Met eieren zijn veel gevarieerde en lekkere gerechten te maken, zowel voor ontbijt, lunch, diner of als tussendoortje. En elke dag een ei mag.

50+ Beurs

50+ Beurs

Een gemoedelijke beurs waar de mensen tijd nemen voor een praatje. Ook zijn het niet alleen vrouwen die op deze beurs komen en dit maakte het gesprek heel divers. Bezoekers waren oprecht geïnteresseerd naar de gezondheidsaspecten van het ei. Veel mensen denken nog steeds dat je maximaal 2 eieren per week mag eten, dus ze waren blij te horen dat elke dag een ei mag! Onze levensgrote poppen zorgden voor veel gesprekstof. We hadden onze poppen voor deze beurs aangepast in een 50+ versie.

Roze eieren op de 4 daagse

Roze eieren op de 4 daagse

Ook dit jaar stonden de mmmEggies weer langs de kant van de weg bij Nijmeegse 4 daagse om roze eieren uit te delen. Blij met een ei sponsorde dit jaar 2 pallets en Egga Food zorgde dat ze een mooi roze kleurtje kregen. De eieren werden verdeeld over 3 dagen. Deze dagen werden bemand door mmmEggies die in de roze bloesjes erg herkenbaar waren. Vrijwilligers van ZLTO afdelingen Land van Cuijk Noord en Rijk van Nijmegen deelde fruit, worst, melk, kwark, yoghurt en karnemelk uit. Het was een gezellig feestje.

mmmEggies in de uitzending Helden van 2017

mmmEggies in de uitzending Helden van 2017

mmmEggie Marjan van de Vis werd geïnterviewd door Jan de hoop en Sonja Booms voor het programma Helden van 2017. In dit programma wordt er in 4 afleveringen terug gekeken op jaar 2017. Dit jaar was niet zo best voor de pluimveesector ivm het fipronil schandaal.

Spontane actie van Alex voor wereldeidag.

Spontane actie van Alex voor wereldeidag.

Door de fipronil is onze eigen actie niet doorgegaan maar hebben we Alex (onze adviseur) geholpen met zijn ludieke actie op facebook.
Op 2 augustus plaatste onze haan Alex Janssen een facebookbericht dat er niets aan de hand is met Nederlandse eieren. Diegenen die het bericht deelden, kregen gratis tien eieren. Een succesvolle actie; het bericht is bijna 6.000 keer gedeeld. Veel pluimveehouders boden gratis eieren aan en wilden die mee rondbrengen. Besloten is om de eieren in de week rondom Wereldeidag, vrijdag 13 oktober, uit te delen. Een groot aantal mmmEggies, bestuursleden Blij met een Ei en kippenboeren trokken deze week door het land en bezorgden de eieren bij de consument. De consumenten waren blij verrast dat de eieren echt werden thuis bezorgd. Door deze actie hebben we natuurlijk ook de media bereikt!

mmmEggies delen eieren uit tijdens Fipronil debat.

mmmEggies delen eieren uit tijdens Fipronil debat.

Kippenboeren trokken op donderdag 24 augustus massaal naar Den Haag om het fipronil debat van de vaste Tweede Kamer commissie bij te wonen. De commissie was hiervoor zelfs terug geroepen van het reces.
Wij mmmEggies deelden voor, tijdens en na het debat eieren uit aan het publiek. De publieke opinie zit wel goed, ze zijn fipronil moe en eten graag een heerlijk eitje merkte de mmmEggies op.
Er was erg veel pers op de been zowel nationale als internationale. De nieuws uitzendingen en de kranten kleurde die dag en de dag erna roze.
Bij zijn vertrek kreeg staatssecretaris van Dam het laatste doosje eieren mee.
Het is volledig veilig om Nederlandse eieren te eten; ze bevatten geen fipronil en zijn gewoon gezond en lekker. Allemaal Blij met een Ei.

mmmEggies hebben nieuw promotie matriaal op de Gezondheidsbeurs

mmmEggies hebben nieuw promotie matriaal op de Gezondheidsbeurs

Wij mmmEggies vielen op tussen alles potjes en flesjes met vitamines en mineralen. Ons gezonde Nederlandse ei bevat uit zichzelf alle gezonden vitamines en mineralen. Dit hebben we ook laten zien met ons nieuwe promotiemateriaal; een levensgrote man en vrouw met daarop alle gezonde feiten van de ingrediënten van het ei. Hiervan is ook een nieuwe flyer gemaakt die ook in de smaak viel bij voedingsdeskundigen en diëtisten.

mmmEggiedag in Raalte

mmmEggiedag in Raalte

Twee keer per jaar is er een mmmEggiedag. Deze keer in Raalte bij mmmEggie Jolanda. De dames hadden een lekkere lunch voorbereid. Daarna hebben we een bezoek gebracht aan een klompen atelier. De nachtwacht hier achter ons op de foto (foto hierboven) is gemaakt van allemaal kleine klompjes.
Vandaag was ook de dag dat we afscheid namen van onze actieve mmmEggie Isabelle die met haar gezin emigreert naar Canada.

Nijmeegse 4 daagse 2016

Nijmeegse 4 daagse 2016

Via mmmEggie Rianne zijn we in contact gekomen met ZLTO-afdelingen Rijk van Nijmegen en Land van Cuijk Noord. Deze 2 organisaties zorgen voor een stand zodat lopers van de Nijmeegse 4 daagse voorzien worden door lekkernijen geproduceerd door boeren.
We hebben van Egga food een pallet roze gekookte eieren gesponseerd gekregen, en deze zijn in 2 dagen uitgedeeld aan de wandelaars.

Ei promotie op de Libelle zomerweek

Ei promotie op de Libelle zomerweek

De beurs voor dit jaar is de Libelle beurs, een mooie buiten beurs aan het Almeerse strand. Een beurs vooral voor vrouwen. Door de prijsvraag in onze stand hadden we toch steeds een aantal dames binnen, dus meteen tijd voor een gesprek. Onze nieuwe flyer met recept werd goed in ontvangst genomen daardoor namen de dames tijd voor een praatje en kregen we vragen over de sector zelf. Er kwamen vragen of het erg is als men 2 eieren per week at. Toen dachten wij mmmEggies; daar ligt dus nog veel werk op het gebied van voorlichting voor ons. Wij deelden roze gekookte eieren uit die dankbaar werden aangenomen!
Ook werd onze stand bezocht door Sybrand Buma die te gast was op de beurs en het de moeite waard vond om een kijkje te nemen in onze stand. Hij ging in gesprek met mmmEggie Daniëlle en Ingrid.

 

Engelse boerinnen willen graag uitleg over mmmEggies

Engelse boerinnen willen graag uitleg over mmmEggies

Onze mmmEggie Anja geeft een presentatie aan een aantal boerinnen uit Engeland over de mmmEggies.
De dames waren een paar dagen in Nederland via ISA Poultry om hier bedrijven te bezoeken. De dames waren geïnteresseerd in hoe wij het ei promoten. Wie weet zien we een keer ook dames in roze die het ei promoten in Engeland.

mmmEggies bij Nederland proeft

mmmEggies bij Nederland proeft

16 Februari waren de opnames van Nederland proeft en op zondag 13 maart waren eieren voor de Paasbrunch in de uitzending te zien. Een culinair programma waar proeven en genieten van vooral Nederlandse producten op de voorgrond staat. Winston Post is de presentator en ging op bezoek bij Egga Food in Ospel waar eieren gekookt en geverfd worden. Henk Stiphout van Egga Food legt het gehele proces uit en mmmEggie Carla maakt een aantal ei-creaties voor op de paastafel.
Via YouTube is de uitzending terug te kijken.

Wereldeidag

Wereldeidag

Voor wereldeidag (2e vrijdag van oktober) gingen de mmmEggies provinciehuizen bezoeken. Helaas kregen we niet alle provincies met mmmEggies bemand. Maar waar mmmEggies waren, zijn roze gekookte eieren, flyers en ander promotie materiaal uitgedeeld. Vele waren in voor een praatje met de dames over de sector en waar we zoal tegen aanlopen. In een aantal provinciehuizen stonden in de week van wereldeidag extra veel eigerechten op het menu in de kantine.

mmmEggies winnen innovatieprijs

mmmEggies winnen innovatieprijs

De mmmEggies ontstonden op het symposium in 2014 Hogere Pluimveegezondheid leg. Toen was de boodschap: ‘Ben trots op je bedrijf en toon je passie’, die vijf pluimveehoudsters direct omzetten in daden. Op facebook, twitter, Instagram en welke.nl zijn de mmmEggies actief om het Nederlandse ei te promoten. Ook gingen ze in gesprek met politici en voedingsinstanties. De groep is inmiddels uitgebreid tot 23 kippenboerinnen uit heel Nederland met eieren van code 0 t/m 3. Met girlpower, zij aan zij, samen sterk voor het Nederlands ei! Met ruim 61% van de stemmen de overtuigende winnaar van de innovatieprijs. De mmmEggies maakten meteen gebruik van het podium door de actie ‘Vrienden van de mmmEggies’ bekend te maken. Mensen werkzaam in de periferie kunnen ‘Vriend van de mmmEggies’ worden en hen ondersteunen door een donatie van € 50,- (inmiddels is vrienden veranderd in donateur voor Blij met een ei en de mmmEggies)

mmmEggies op de koffie bij Staatsecretaris Sharon Dijksma

mmmEggies op de koffie bij Staatsecretaris Sharon Dijksma

Op uitnodiging van Staatssecretaris Sharon Dijksma togen wij mmmEggies naar het Binnenhof. Wij spraken ruim 40 minuten met Staatssecretaris Dijksma. Zij gaf ons complimenten met dit unieke initiatief. De mmmEggies, legpluimveehoudsters uit heel Nederland, die samen hun passie en enthousiasme hebben gebundeld om het Nederlands ei, de eierconsumptie en de legpluimveesector te promoten. Ze werken daarbij nauw samen met Blij met een Ei.
Wij mmmEggies spraken ook met Marieke Hoste, lobbyist LTO en Jaco Geurts, Tweede Kamerlid CDA. Aan deze drie gaven we een mandje met witte en bruine eieren met alle ei-codes erop, en een deurstopper. Soms moet letterlijk de deur op slot en soms moet die open. Het voorbeeld van de Oekraïense eieren werd hierbij genoemd. Met goede tips van de politici togen wij mmmEggies, na een excursie in de Tweede Kamer weer huiswaarts.