Gezondheid

Eieren zijn voedingsbommen

Een ei is gezond maar ook erg lekker.

Elke dag een ei, verantwoord en gezond
Eieren zijn een belangrijke bron van eiwitten en mineralen. Elke dag een ei draagt bij aan een evenwichtige voeding en is goed voor de lijn. Wie gevarieerd eet en bewust omgaat met verzadigde vetten, kan gerust een eitje meer eten. Heerlijk!

Een ei: vol vitamines en mineralen
Om gezond te blijven is het belangrijk dat je alle vitaminen en mineralen voldoende binnen krijgt. Dit kan door gevarieerd te eten en daar hoort een ei zeker bij. Een ei zit boordevol vitaminen zoals A,D,E, B12, foliumzuur (B11). Elke dag een ei levert al bijna de dagelijks vitamine D behoefte.

Een ei: goed voor je cholesterol
De eiwitten in een ei zijn goed voor de bloeddruk en het peil van de slechte cholesterol in je lichaam. De HDL cholesterol die door het eten van een ei in je bloed wordt aangemaakt is juist goed en veegt de aderen schoon van de slechte LDL cholesterol. HDL cholesterol maak je ook aan als je veel sport. Een verhoogd cholesterolgehalte komt onder andere door teveel verzadigde vetten en suikers.


Een ei is superfood van de bovenste plank.

Een ei: maak(t) je niet dik
Door de hoge verzadigingswaarde met relatief weinig calorieën  -één gekookt ei bevat maar 80 kcal – heb je voor langere tijd een verzadigd gevoel. Eiwitten blijven lang in de maag waardoor je minder snel trek krijgt. Een ei past daarom prima in een dieet en is heel geschikt als tussendoortje of als start van de dag.

Een ei geeft spierkracht
Voor spieropbouw is meerdere keren per dag een portie eiwitrijk voedsel beter dan twee keer een grote portie. De gezondheid van oudere mensen kan enorm verbeteren door regelmatig kleine porties eiwitrijk voedsel te eten. Een ei is dus goed voor jong en zeker ook voor oud.

Gevarieerd eten belangrijk
Een gezond lichaam is het meest gebaat bij gevarieerde voeding. Eieren passen daar uitstekend bij. Je kunt ze koken, pocheren, bakken of verwerken in allerlei gerechten. Een ei is niet alleen lekker, een ei is betaalbaar en goed voor iedereen!