De vakantie van mijn jeugd bestond uit 1 dagje naar het pretpark in de zomer.
Als papa klaar was in de stal vertrokken we vol verwachting. De auto was met zorg ingepakt en er ging een koelbox mee voor de rit . Als het mee zat stopten we dan halverwege nog even voor koffie uit de thermoskan en we kregen witte bolletjes met kaas. Wat een traktatie !
En met geluk gingen we later in de zomer nog een middagje fietsen met mama met een picknickmand achterop. Verder vermaakten we ons met hutten bouwen, plonsen in de beek en logeerpartijtjes.
Nooit miste ik het om “echt” op vakantie te gaan, want dat deed bijna niemand uit mijn klas. Onze ouders gingen niet weg van de boerderij en niemand vond dat raar. Maar ook niemand zei: “jullie hebben het zo verdiend”. Laat staan dat mijn ouders dachten: ‘We zijn er zo aan toe”!

Nee dan wij; Wij zijn meer van de wereld en hebben het een stuk beter voor elkaar! Wij doen ons werk in stal en rest van het bedrijf en geen dag is hetzelfde. We rennen, vliegen,  plannen, organiseren en multitasken ons suf;  We ontvangen bezoekers op het erf en geven voorlichting, we vullen de eierautomaat, we presenteren ons bedrijf op social media , we vergaderen met collega’s of iemand wil weer ’n formulier, een controle of (digitale) afspraak en in onze vrije tijd doen we sociaal met onze vrienden. En wij gaan uiteraard wél gewoon op vakantie, want we zijn er ook écht wel aan toe!
Maar dat lukt ons allemaal, want wij zijn gelukkig van deze tijd. Ons bedrijf is geautomatiseerd, we hebben goede medewerkers en andere hulp, er liggen lijstjes klaar met alles wat er moet gebeuren zodat alles door kan draaien en met laptop en mobiel kunnen we alles snel en handig op afstand regelen en zijn we vrijwel altijd bereikbaar, zelfs in het buitenland. Dus hoera! Ook wij kunnen posten op de socials dat we wat van de wereld zien; dat we met een cappuccino op een terras zitten, bovenop op een berg of in die wereldstad!

Wat een rijkdom heeft deze tijd ons gebracht! Dat hebben we toch stukken beter voor elkaar dan onze ouders.
Of…?

Bron: Pluimveehouderij 21 sept 2023