Worteltaart

"Lekker makkelijk, gezond en zo op tafel!"

Dit recept is van

Worteltaart

Benodigdheden

300 g wortel
110 g walnoten
2 sinaasappels
1 tl kaneel
Snufje zout
140 ml zonnebloemolie
200 g basterdsuiker donker
2 eieren
200 g bloem
1 tl bakpoeder
200 g MonChou, op kamertemperatuur
70 g boter, op kamertemperatuur
35 g poedersuiker
25 g honing

Bereidingswijze

* Verwarm de oven voor op 150 graden.

* Vet de bakvorm in.

* Maal de walnoten in de keukenmachine, niet helemaal fijnmalen, er mogen nog wat grotere stukken zichtbaar zijn.

*  Rasp de schil van de sinaasappels.

* Pers het sap van een halve sinaasappel uit.

* Doe de walnoten (houd een handje achter voor garnering), sinaasappelschil, kaneel, zout, olie, suiker en eieren in een kom en klop met de mixer luchtig.

* Zeef de bloem en het bakpoeder boven het beslag en spatel er luchtig doorheen.

* Rasp de wortel en spatel door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm.

* Bak 60 minuten in de oven.

* Laat de worteltaart volledig afkoelen.

* Klop voor de topping de MonChou, boter, poedersuiker, honing en sinaasappelsap tot een luchtig glazuur.

* Strijk dit over de bovenkant van de worteltaart.

* Bestrooi met de achtergehouden walnoot.

Dit recept is van