Shakshuka met geitenkaas
"complete maaltijd en erg gezond!"Shakshuka met geitenkaas
Benodigdheden
roomboter om in te bakken
4 of 6 eieren
1 ui
2 knoflooktenen
1 rode peper
1 paprika (oranje, geel of rood)
4 pruimtomaten
5gr verse peterselie
75 gram verse zachte geitenkaas
half groentebouillonblokje
peper en zout
lekker (afbak)brood
Bereidingswijze
Voorbereiding:
Verwarm de oven (voor het brood)
Groenten wassen
Wok of hapjespan met deksel klaarzetten
Snijden:
Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en paprika en snijd klein.
Snijd de pruimtomaten in kleine blokjes
Snijd de peterselie fijn.
Smaakmakers fruiten:
verhit de boter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de paprika, pruimtomaat en de helft van de peterselie toe.
Groenten koken:
voeg vervolgens 60 ml water toe en verkruimel het halve groentebouillonblokje boven de pan.
Breng al roerende aan de kook en laat 5 min, afgedekt, zachtjes koken.
Breng op smaak met peper en zout.
Ei garen:
Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin.
Bestrooi de eieren met peper en zout.
Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen.
Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur wat hoger en laat het teveel aan vocht verdampen.
Broodje bakken:
Bak intussen het brood in de voorverwarmde oven.
Serveren:
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de andere helft van de peterselie en serveer met het brood.

Dit recept is van