Sandwichcake

"heerlijk lunch gerecht"

Dit recept is van

Ada

Sandwichcake

Benodigdheden

4 eieren
10 sneden wit casinobrood of ander brood
150 gram eiersalade
5 plakjes kipfilet
1/3 komkommer zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
6 plakjes gerookt ontbijtspek
150 gram roomkaas naturel
15 gram bieslook fijngesneden

springvorm 20CM

Bereidingswijze

Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren hierna schrikken met koud water en laat ze afkoelen. Pel de eieren hierna.

Bak het spek in een droge koekenpan zonder boter of olie krokant. Snijd het spek fijn.

Snijd de korsten van het brood.

Beleg de bodem van de springvorm met een laagje brood. Besmeer het brood dun met eiersalade. Beleg dit met de kipfilet en verdeel de blokjes komkommer. Verdeel hierover nog een laagje brood. Besmeer het brood met de rest van de eiersalade. Snijd 2 van de gekookte eieren in blokjes en verdeel dit over de eiersalade. Bestrooi met peper en verdeel hierover ¾ van de stukjes gebakken spek. Verdeel hierover een derde laagje brood.

Verwijder voorzichtig de springvorm en besmeer de broodtaart rondom met roomkaas. Smeer dit met een mes mooi glad.

Bedek de zijkant van de broodtaart met fijngesneden bieslook. Snijd de overige eieren in plakjes en verdeel dit over de bovenkant van de taart. Maak af met de rest van de bieslook en overgebleven spek.

Bewaar de broodtaart afgedekt in de koelkast tot je hem gaat serveren.

 

Dit recept is van