Salted caramel brownie taart
"Om je vingers bij af te likken!"Salted caramel brownie taart
Benodigdheden
140 gr Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout
100 gr roomboter
100 gr suiker
3 eieren
50 gr speltbloem
3 el cacaopoeder
mespuntje vanillepoeder
Voor de topping
40 gr Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout
50 gr suiker
3 el water
50 ml (plantaardige) room
zeezout
Bereidingswijze
Zorg ervoor dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier en vet de zijkanten in met wat boter.
Smelt 140 gr van de Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout au bain marie. Dit doe je door een schaal in een pan met een laagje water te plaatsen. Zet dan de pan met schaal op het vuur. De chocola gaat in de schaal en door de warmte smelt de chocola.
Doe de boter samen met de suiker en de eieren in de mengkom en klop met de mixer luchtig. Er mogen nog kleine klontjes boter in zitten. Voeg nu de speltbloem, vanillepoeder en de cacaopoeder toe. Mix voorzichtig tot een glad beslag.
Schenk daarna de gesmolten chocola in de mengkom en mix nog 1 keer goed door. Schenk het beslag voor de salted caramel brownie taart in de springvorm en schuif voor zo’n 35-40 minuten in de warme oven. Controleer met een satéprikker de gaarheid, elke oven is anders en een brownie mag nog wat vochtig zijn.
Maak ondertussen de topping van de taart klaar. Doe 50 gr suiker in een steelpannetje en voeg hier 2 a 3 el water aan toe. Schenk de room erbij en breng aan de kook. Laat even zachtjes pruttelen zodat de suiker kan smelten en de karamelsaus kan indikken. Voeg nog wat grof zeezout toe, maar zeker niet te veel. Zet het pannetje even in de koelkast weg.
Snij de overgebleven chocola grof.
Haal de salted caramel brownie taart uit de oven en laat zo’n 10 minuten afkoelen. Schenk daarna de karamelsaus over de taart en maak af met de grofgehakte chocola.
Smakelijk!

Dit recept is van