Lemon cake met Griekse yoghurt
"Lekker makkelijk, voor bij de koffie!"Lemon cake met Griekse yoghurt
Benodigdheden
250 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram roomboter
125 gram Griekse yoghurt
200 gram witte basterdsuiker
3 eieren
2 limoenen
75 gram kokos
een snufje zout
Bereidingswijze
* Vet een cakeblik in met boter of gebruik een bakspray. Bekleed de vorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 170 graden.
* Mix de boter met de Griekse yoghurt en de witte basterdsuiker.
* Voeg daarna een voor een de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige ei volledig is opgenomen.
* Doe daarna het zelfrijzend bakmeel, een snufje zout en de kokos erbij en mix dit erdoorheen.
* Was de limoenen onder de kraan en droog ze daarna goed af. Rasp van twee limoenen de groene schil en voeg dit toe aan het beslag. Snijd de twee geraspte limoenen daarna door en knijp ze uit met je handen. Voeg het sap toe aan het beslag.
* Mix het beslag nog even kort door elkaar tot een egaal geheel.
* Giet het beslag in de cakevorm en strijk het glad. Bak de cake gedurende ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar in de oven.
* Check even met een houten prikker of de cake daadwerkelijk gaar is.
Laat de cake daarna even afkoelen op een rooster en haal hem vervolgens voorzichtig uit de vorm. Laat hem verder afkoelen.

Dit recept is van