Koolhydraatarme mokkataart

"Lekker makkelijk, gezond en zo op tafel!"

Dit recept is van

Koolhydraatarme mokkataart

 

Benodigdheden

Voor de cake:

90 gram roomboter, gesmolten

6 eieren

Zoetstof

Snufje zout

2 theelepels vanille extract

225 gram amandelmeel

3 zakjes espressopoeder

2/3 theelepel bakingsoda

Voor de room:

125 milliliter slagroom

250 gram mascarpone

1 zakje espressopoeder

2 theelepels vanille extract

Zoetstof

Voor de finishing touch:

Pure chocolade

Bereidingswijze

  • Splits de eieren. Klop het eiwit stijf met een snufje zout. Het eigeel klop je au bain marie samen met het vanille extract.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 75 gram van het amandelmeel door het eigeel en spatel dit vervolgens door het stijfgeklopte eiwit.
  • Voeg nu ook de rest van het amandelmeel, het espressopoeder en het bakpoeder toe. Meng het beslag tot een luchtig geheel en voeg dan als laatste de gesmolten roomboter toe.
  • Vet een bakvorm in en zet de mokkacake voor ongeveer 30 minuten in de oven. Ondertussen kan je beginnen met het maken van de room.
  • Klop de slagroom lobbig. Daarna meng je de mascarpone, espressopoeder en het vanille extract door de room. Zet in de koelkast totdat de taart klaar is

Dit recept is van