Kerst-tulband met cranberry.s
"Mooi voor de feestdagen!"Kerst-tulband met cranberry’s
Benodigdheden
CAKE
300 gr bakmeel
300 gr fijne kristalsuiker
300 gr ongezouten roomboter
4 eieren
100 gr zure room
snuf zout
rasp en sap van 1 perssinaasappel
175 gr cranberry’s
BOTERCREME
150 gr roomboter
40 gr poedersuiker
1 zakje vanille-suiker
80 gr witte chocolade
GESUIKERDE CRANBERRY’S
100 gr suiker
30 gr water
20 cranberry’s
2 eetl suiker
TOPPING
25 gr garneeramandelen
Bereidingswijze
-Verwarm de oven op 170 C
-Klop de roomboter met suiker romig, ong 5 min
-Roer 1 voor 1 de eieren er door
-Voeg zure room, rasp en sap van de sinaasappel toe en klop egaal
-Roer de cranberry’s door bakmeel met zout en roer voorzichtig door het beslag
-Vet de tulband in, vul met beslag en bak ong 65 min.
-Als hij gaar is, uit de vorm halen en af laten koelen
-Smelt de chocola, laat afkoelen tot kamertemperatuur
-Klop de boter met poedersuiker luchtig (5 min) en vermeng dan met de chocola en besmeer de tulband er mee
-Rooster de amandelen lichtbruin in een koekenpan.ALs het afgekoeld is over de cake verdelen
-Doe suiker en water in de pan, kook ong 5 min tot siroop
-Leg bakpapier klaar, haal ca. 5 cranberry’s per keer door de stroop en laat afkoelen
-Haal ze door de suiker en versier de tulband er mee.

Dit recept is van