Kerst-tulband met cranberry.s

"Mooi voor de feestdagen!"

Dit recept is van

Ada

Kerst-tulband met cranberry’s

Benodigdheden

CAKE

300 gr bakmeel

300 gr fijne kristalsuiker

300 gr ongezouten roomboter

4 eieren

100 gr zure room

snuf zout

rasp en sap van 1 perssinaasappel

175 gr cranberry’s

 

BOTERCREME

150 gr roomboter

40 gr poedersuiker

1 zakje vanille-suiker

80 gr witte chocolade

 

GESUIKERDE CRANBERRY’S

100 gr suiker

30 gr water

20 cranberry’s

2 eetl suiker

 

TOPPING

25 gr garneeramandelen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven op 170 C

-Klop de roomboter met suiker romig, ong 5 min

-Roer 1 voor 1 de eieren er door

-Voeg zure room, rasp en sap van de sinaasappel toe en klop egaal

-Roer de cranberry’s door bakmeel met zout en roer voorzichtig door het beslag

-Vet de tulband in, vul met beslag en bak ong 65 min.

-Als hij gaar is, uit de vorm halen en af laten koelen

-Smelt de chocola, laat afkoelen tot kamertemperatuur

-Klop de boter met poedersuiker luchtig (5 min) en vermeng dan met de chocola en besmeer de tulband er mee

-Rooster de amandelen lichtbruin in een koekenpan.ALs het afgekoeld is over de cake verdelen

-Doe suiker en water in de pan, kook ong 5 min tot siroop

-Leg bakpapier klaar, haal ca. 5 cranberry’s per keer door de stroop en laat afkoelen

-Haal ze door de suiker en versier de tulband er mee.

Dit recept is van