Kaneel koekjes
"Leuk om met kinderen te bakken"Kaneel koekjes
Benodigdheden
Koekdeeg:
200 gr witte basterdsuiker,
200 gr ongezouten boter,
1 ei,
1 zakje vanillesuiker,
350 gr, bloem,
1 tl kaneel
Decoratie:
75 gr fijne kristalsuiker,
1-2 gr kaneel,
200 gr witte chocola
Bereidingswijze
Koekdeeg maken door suiker en boter romig te kloppen, ongeveer 5 min.
Dan ei en vanillesuiker erdoor mixen, daarna bloem en kaneel toevoegen en kneden tot stevig deeg.
Verpakken in folie en min. 1 uur laten rusten in koelkast. Kan ook gerust een dag .
Maak kaneelsuiker door fijne suiker en kaneel door elkaar te roeren.
Bestuif het werkblad met bloem, rol het deeg uit tot 4-5 mm dik. Steek de koekjes uit met een vormpje.
Dip ieder stukje deeg dan in de kaneelsuiker en leg de suikerkant naar boven op de bakplaat met bakpapier. Strooi de overgebleven kaneelsuiker nog extra over de koekjes
Bak de koekjes 10 min in de oven en dan nog 2 min in de oven met de deur open
Leg de koekjes als ze iets afgekoeld zijn op een rooster om af te koelen.
Als je ze nog extra lekker wilt maken, kun je ze nog dippen in witte chocola. Of doe gesmolten chocola in een spuitzakje en maak streepjes op de koekjes. Doe dat aan de onderkant, waar geen kaneel zit.

Dit recept is van