"Italiaans schuim"

"Hiermee is het feest compleet!"

Dit recept is van

Ada

Italiaans schuim

Benodigdheden

200 gr eiwit
75 gr poedersuiker
325 gr suiker
85 ml water

Bereidingswijze

* Klop eiwit in een vertvrije kom stijf, voeg poedersuiker toe, roer even en laat even staan

* Water en suiker in een pannetje koken tot 121 graden. Temperatuur meten met suikerthermometer.

* Als de siroop de goede temp. heeft, zet je de mixer aan en roer je  door het schuim.
Al roerend de siroop langzaam toevoegen.

* Blijven kloppen op de hoogste stand tot het schuim koud  is en er pieken ontstaan.

* De kom voelt nog wel lauw aan.

Dit schuim kun je verwerken in desserts of cupcakes als vulling en topping.
Omdat de eiwitten verhit zijn, kun je het goed eten zonder af te bakken
Voor een knappering en lichtbruin laagje ga je er even met een brandertje over heen.

Om af te bakken bak je het schuim 2 uur op 100 graden

Dit recept is van