Eierkoeken
"Lekker voor tussendoor!"Eierkoeken
Benodigdheden
- 2 eieren
- 100 gram suiker
- rasp van een halve citroen
- 100 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
Bereidingswijze
- Klop de eieren en suiker goed luchtig, +/- 5 min. Voeg dan citroenrasp, bloem, bakpoeder en zout toe. Spatel dit voorzichtig door het beslag.
- Schep met een ijsbollepel hoopjes op een bakplaat. Niet te dicht op elkaar, ze worden een stuk groter tijdens het bakken.
- Bak de eierkoeken in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte
- Als de randjes beginnen te kleuren, zijn ze gaar. In het midden zijn ze dan nog best bleek. Als je ze langer bakt, worden ze broos en hard.
- Je kunt ze zo opeten, zonder iets er op. Maar ook lekker met jam, lemon curd, banketbakkersroom, slagroom, fruit enz

Dit recept is van