Eierkoeken

"Lekker voor tussendoor!"

Dit recept is van

Ada

Eierkoeken

Benodigdheden

  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • rasp van een halve citroen
  • 100 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren en suiker goed luchtig, +/- 5 min. Voeg dan citroenrasp, bloem, bakpoeder en zout toe. Spatel dit voorzichtig  door het beslag.
  2. Schep met een ijsbollepel hoopjes op een bakplaat. Niet te dicht op elkaar, ze worden een stuk groter tijdens het bakken.
  3. Bak de eierkoeken in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte
  4. Als de randjes beginnen te kleuren, zijn ze gaar. In het midden zijn ze dan nog best bleek. Als je ze langer bakt, worden ze broos en hard.
  5. Je kunt ze zo opeten, zonder iets er op. Maar ook lekker met jam, lemon curd, banketbakkersroom, slagroom, fruit enz

Dit recept is van