Creme Brulé in de stoomoven

"Lekker makkelijk, gezond en zo op tafel!"

Dit recept is van

Ada

Creme Brulé in de stoomoven 12 bakjes

Benodigdheden

450 ml melk
180 gr suiker
12 eierdooiers
560 ml slagroom
zakje vanillesuiker
12 eetl rietsuiker

Bereidingswijze

*De melk met 50 gr suiker aan de kook brengen
*Klop de eierdooiers met 130 gr suiker +  vanillesuiker
*Voeg de slagroom aan de gekookte melk toe en verwarm dit samen tot het warm is
*Voeg al roerende (en als je dat niet doe, krijg je gekookt ei) de hete melk/slagroom door de eierdooiers.
*Schenk het in schaaltjes en zet op het gaatjesrooster van de stoomoven
*Stel de stoomoven in op 85 graden en 45 min. Daarna af laten koelen
*Grill voorverwarmen op hoogste stand
*Schep op ieder bakje 1 eetl rietsuiker en carameliseer dat enkele  minuten
  Of gebruik een brandertje.

Eet smakelijk

Dit recept is van