Churros

"Heerlijk zelf gebakken"

Dit recept is van

Ada

CHURROS

Benodigdheden

Voor de churros
160 ml melk(liefst verse melk)
160 ml water
50 gr suiker
50 gr boter
snuf zout
200 gr bloem
2 eieren

Voor de kaneelsuiker
250 gr fijne kristalsuiker
2,5 tl kaneel

Zonnebloemolie om ze in te frituren

Bereidingswijze

Verwarm de zonnebloemolie tot 180 gr  in een frituurpan of gietijzeren pan

Doe de melk,water,suiker,boter en zout in een pan en breng aan de kook.
Als het kookt, de pan van de warmtebron en voeg alle bloem toe.
Roer goed door tot een stevige bal. Ik gebruik daar meestal een pannenlikker voor.
Laat 10 minuten afkoelen.

Roer daarna één voor één de eieren door het deeg tot ze helemaal zijn opgenomen.
Doe het deeg  in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje van 7-10 mm.
Of als je dat niet hebt, kan het ook in een diepvrieszakje, waar je een hoekje van open knipt.

Spuit het deeg boven de hete olie en knip het af op 10-14 cm
Bak 3-6 min goudbruin en gaar.
Haal ze er uit en laat ze even uitlekken op keukenpaier

Meng in een schaaltje de suiker met kaneel.
Rol de warme churros door de suiker.
Of strooi en poedersuiker op.

Eet smakelijk

Dit recept is van