Chocolade bavarois
"Heerlijk voor de feestdagen!"Chocolade bavarois
Benodigdheden
5 blaadjes gelatine
2 eetl cacao
75 gram suiker
350 ml melk
2 eieren
250 ml slagroom
Bereidingswijze
*Gelatine weken in koud water. Cacao en suiker mengen met iets koude melk. De rest aan de kook brengen en al roerend cacaomengsel toevoegen. Puddingvormpjes omspoelen met eiwit.
*Roer de eierdooiers los met een paar eetl water. Doe een paar eetl chocolademelk roerend bij de eierdooiers. Roer dit bij de rest van de chocolademelk, laat een min zachtjes doorkoken. Pan van warmtebron nemen, de uitgeknepen gelatine roerend toevoegen. Af laten koelen.
*Eiwitten stijf kloppen. Slagroom lobbig kloppen. Spatel eerst de slagroom en dan het eiwit door het chocolademengsel.
*Vul de puddingvormpjes en laat min. 12 uur opstijven
* Maak de randen los of houd de vorm even kort in heet water zodat de buitenkant warm wordt. Stort de bavarois op een bord

Dit recept is van