Chinese tomatensoep met ei

"Lekker makkelijk, gezond en zo op tafel!"

Dit recept is van

Chinese tomatensoep met ei

180 gram tomatenpuree
1 blikje gepelde tomaten
2 tomaten
1 teentje knoflook (geperst)
1 witte ui (fijngesneden)
3 el ketjap manis
1 el sesamolie
1 tl gemberpoeder

1 tl maïzena
1 lepel Gember siroop
1 bouillonblokje
0.75 liter water
1 ei
scheutje olie
Breng een pan water aan de kook. Kerf aan de onderkant van de tomaten een ‘x’. Hierdoor kun je ze zometeen heel gemakkelijk ontdoen van hun vel. Dompel de tomaten een minuut onder in kokend water en laat ze vervolgens schrikken met ijskoud water. Je kunt nu heel gemakkelijk het velletje er vanaf trekken. Snijd de tomaten fijn.
Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Fruit de ui en knoflook en voeg de tomatenpuree toe, samen met de gemberpoeder.
Meng in een kommetje de gembersiroop, sesamolie, ketjap en maïzena tot je geen klontjes meer ziet. Voeg dit mengsel toe aan de soep.
Voeg vervolgens de gepelde tomaten, tomaten toe, samen met water en een bouillonblokje. Laat circa 10 minuten koken.
Ga met de staafmixer door de soep als je merkt dat er nog klontjes inzitten van bijvoorbeeld de tomaten.
Bak van het ei een omelet en snij deze in reepjes en voeg dit toe. Kook nog enkele minuten en serveer vervolgens meteen.

Dit recept is van