Cheescake met aardbeien
"Lekker makkelijk, gezond en zo op tafel!"Cheescake met aardbeien
Benodigdheden
200 g digestive koekjes
100 g roomboter, gesmolten
1 sinaasappel + 1 citroen, schoongeboend
600 g Philadelphia roomkaas
225 g witte basterdsuiker
125 ml zure room
3 eieren
50 g bloem, gezeefd
Bakje aardbeien
Poedersuiker om te bestrooien
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 140 graden. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Omdat mijn bakpapier op was moest ik helaas alufolie gebruiken maar bakpapier is fijner. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng ze met de gesmolten boter.
Verdeel ze over de bodem van de springvorm en druk iets aan. Zet zolang in de koelkast. Rasp de schil van de sinaasappel en citroen en pers het sap van een halve citroen uit.
Klop de roomkaas met de suiker los en luchtig. Klop dan de zure room erdoor en een voor een de eieren.
Zeef de bloem erboven en spatel de bloem, citrusrasp en het sap erdoor.
Giet de vulling in de springvorm en beweeg de springvorm een paar keer heen en weer om de bovenkant glad te krijgen.
Bak de cheesecake ongeveer 50 tot 60 minuten in de oven en schakel dan de oven uit. De cheesecake mag in het midden nog heel licht wiebelen als je de springvorm beweegt. Laat de cheesecake nog een uur in de uitgeschakelde oven staan en laat hem daarna buiten de oven verder afkoelen. Zet de cheesecake een nacht in de koelkast om op te stijven.
Garneer de cheesecake voor het serveren met verse aardbeien en bestrooi met poedersuiker
Smakelijk ?
Dit recept is van