Aardbeien bommen

"Heerlij zelf bakken!"

Dit recept is van

Aardbeien bommen

Benodigdheden

300g bloem
1 ei
45g suiker
snufje zout
7g droge gist
140 ml warme melk
40 g zachte boter
Voor de decoratie:
Slagroom
Aardbeien, fijngehakt
Kristalsuiker

Bereidingswijze

* Meng in een middelgrote kom suiker, gist en melk en roer om op te lossen.

* Klop het ei los. Voeg de bloem en het zout toe en begin met het kneden van het deeg met een spatel. Ga dan door met kneden met je handen tot je een elastisch deeg krijgt.

* Voeg de zachte boter toe en blijf kneden tot de boter goed in het deeg is verwerkt.

* Vorm een bal met het deeg, dek af met een theedoek of plasticfolie en laat een uur rijzen.

* Verdeel het deeg in 8 delen en rol elk tot een bal. Dek af en laat 30 minuten staan.

*  Druk elke bal een beetje plat en rol hem weer in een bal. Dek af en laat nog 30 minuten rusten.

* Bak de balletjes in hete olie op laag vuur gedurende 2-3 minuten aan elke kant.

* Laat iets afkoelen en snijd in de lengte doormidden, zoals een hamburgerbroodje.

* Garneer de helft met slagroom en gehakte aardbeien, sluit met de andere helft, bestrooi met poedersuiker en serveer.
Genieten!

 

 

 

Dit recept is van