2019: een bijzonder jaar voor ons; we vieren ons 1e lustrum, 5 jaar girlpower!
Na een lezing over ‘vertel je verhaal en geef je bloot’ tijdens het pluimveesymposium in Eersel in 2014, werd onder het genot van een hapje en een drankje,  enthousiast door een aantal pluimveehoudsters besloten dan maar  letterlijk een blootkalender te gaan maken!  Alex Janssen, voorzitter van Blij met een Ei, zag dit wel zitten en bood zich direct aan als fotograaf. Echter is het  er nog niet van gekomen….

We zijn begonnen met mailen naar het Voedingscentrum, verwezen naar wetenschappelijke onderzoeken, met de mededeling dat een ei per dag geen probleem is, dit in tegenstelling tot wat zij publiceerden. We kregen iedere keer een berichtje terug, uw mail is in goede orde ontvangen. Verder geen respons. Maar wat schetst onze verbazing toen de nieuwe Schijf van Vijf werd gepresenteerd? Het ei stond er weer visueel op en nog wel in het roze….. dat kan toch geen toeval zijn!

We togen naar Den Haag voor een gesprek met Sharon Dijksma, destijds staatssecretaris van Economische Zaken, waaronder toen de agrarische sector viel. Zij kon ons toch ook helpen om de pluimveesector beter op de kaart te zetten. Hiervan een kleine anekdote. Bij binnenkomst bleek dat er geen reclame gemaakt mocht worden en dat deden we met het mmmEggie-logo op onze blouses. Geen probleem, blouse linksom aan… en verder. De politiek hebben we daarna maar aan anderen overgelaten.

Na enkele vergaderingen over hoe we ons nu echt bloot gingen geven en ons verhaal wilden vertellen zijn we ons gaan richten op persoonlijk contact met de consument. Dit doen we door bezoek aan beurzen, promotiemateriaal aanleveren voor fairs of plaatselijke activiteiten, en natuurlijk Social Media. Via onze website, Facebook en Instagram proberen we de consument de veelzijdigheid van het ei en onze werkzaamheden te laten zien. Dit wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van Stichting Blij met een Ei. Wij maken gebruik van hun promotiematerialen,  de eieren die wij uitdelen en al onze eigen mmmEggie promotiematerialen worden dankzij de steun van donateurs en sponsors van Blij met een Ei gefinancierd.

Alle dames doen dit vrijwillig en met veel enthousiasme en plezier. We kunnen er echt ons ‘ei’ in kwijt. We weten ondertussen waar ieders kwaliteiten liggen en dat wordt dan ook ingezet.
We staan dan ook werkelijk:

Zij aan zij, samen sterk voor het Nederlandse ei

Momenteel zijn we met 23 mmmEggies, deze dames zijn bijna allemaal actief in de werkgroepen die we hebben om de taken te verdelen. Daarnaast hebben we 25 hulpmmmEggies. Deze dames kunnen we benaderen voor hulp op de beurzen en tijdens de Wandel-4-daagse in Nijmegen. Zij zijn van grote waarde voor ons. De mmmEggies en de hulpmmmEggies hebben 1x per jaar een bijeenkomst om te evalueren en om nieuwe plannen te maken. Maar natuurlijk ook om weer bij te praten.