Ei muffins
"Lekker voor bij de borrel!"Ei muffins
Benodigdheden
6 eieren
Groenten naar keuze bv
Chinese roerbakgroenten
Spekjes
Zongedroogde tomaat en basilicum
Kruiden naar keuze bv
Zout, peper, rozemarijn
Geraspte kaas
Bakspray
12 muffinvormpjes (handigste is siliconen)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) en spray met de bakspray de cakevormpjes in.
2. Klopt de eieren in een kom los. Voeg eventueel kruiden toe.
3. Bij natte groenten, bak deze eerst even in een pan. Snijd de groenten en verdeel deze over de vormpjes.
4. Giet het eimengsel in de vormpjes. Zorg dat ze voor 3/4 deel vol zitten. Ze gaan namelijk nog omhoog komen.
5. Doe als laatste de geraspte kaas over het eimengsel. Zet de eimuffins voor 15 minuutjes in de oven.
6. Haal ze daarna uit de oven, maar laat ze nog even in de vorm afkoelen. Daarna kan je ze lekker eten.
Je kan de ei muffins zowel koud als warm eten. Voor het opwarmen kan je ze 30 seconden in de magnetron zetten.
Je kan er heel veel variaties mee maken, dus kijk ook wat je zelf lekker vindt. Een optie is om restjes groenten erin te verwerken.
Veel plezier en eetsmakelijk!

Dit recept is van