Andijvie ovenschotel met pastinaak

"Complete maaltijd, lekker en gezond!"

Dit recept is van

Andijvie ovenschotel met pastinaak

Benodigdheden (4 pers)

*500 gr pastinaak

*500 gr aardappels

*500 gr gesneden andijvie

*250 gr gerookte spekreepjes

*500 gr gehakt

*3 teentjes knoflook

*250 ml crème fraîche

*4 eieren

*250 gr geraspte kaas

*peper, nootmuskaat en zout

Bereidingswijze

*Schil de pastinaak en de aardappels en snij in gelijke stukken. Zet op en kook het gaar. Als het gaar   is afgieten en terug op het vuur zetten. Wat melk erbij doen en alles pureren. Gebruik hiervoor een    pureestamper. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout. Roer de spekjes door de puree.

*Bak de spekreepjes uit zodat ze krokant zijn. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier.

*In dezelfde pan het gehakt rul bakken. Als er teveel vet in de pan komt, dit eruit scheppen. Let op, dit is heet.

*Als het gehakt mooi bruin is, de knoflook even kort meebakken.

*De andijvie erbij doen en omroeren zodat het slinkt. Afblussen met een klein beetje water, eventueel nog even laten doorkoken. Proef even hoe gaar de andijvie is. Draai daarna het vuur uit.

*Roer de crème fraîche en de eieren los en roer de kaas erdoor, breng op smaak met wat peper. Roer dit mengsel door de andijvie.

*Schep het andijvie mengsel in een ingevette ovenschaal en verdeel de puree erover heen. Strooi wat kaas over de puree.

*Bak ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 C.

Eet smakelijk.

 

Dit recept is van