Ferrero rocher taart
"Het feest kan beginnen!"Ferrero rocher taart
Benodigdheden
5 eieren
300 gr zelfrijzend bakmeel
25 gr. cacaopoeder
200ml zonnebloemolie
80 ml melk
350 gr suiker
snufje zout
boter om in te vetten
springvorm 26cm
Voor de chocolade botercreme:
250 gr boter
3 eetlepels nutella
150gr pure chocolade
60 gr poedersuiker
Topping:
1 bakje Ferrero rocher
75 gr hazelnoten
Bereidingswijze
* Verwarm de oven op 180 graden
* Meng meel, cacao poeder, zout in een kom en mix in een andere kom de melk, olie en suiker door elkaar.
* Klop de eieren een voor een door de natte ingrediënten met de mixer.
* Spatel het natte mengsel door het meel. Meng tot er geen klontjes meer zijn.
* Vet de springvorm in en giet het beslag erin.
* Bak de taart in 60 minuten gaar. Controleer met een prikker.
* Maak ondertussen de boter crème. Mix de boter, gesmolten chocolade tot crème. Mix de nutella en poedersuiker erdoor. En bewaar het in de koelkast.
* Als de taart afgekoeld is snijdt hem dan met een broodmes horizontaal door midden en haal de bovenste laag eraf.
* Besmeer de onderste helft met de helft van de boter crème. Als het te hard geworden is kun je de crème een beetje verwarmen. Leg de bovenste helft weer op te taart en besmeer de bovenkant en de zijkanten met de crème.
* Hak de hazelnoten grof en bestrooi de zijkanten ermee.
* Decoreer de bovenkant van de taart met bolletjes Ferrero rocher.

Dit recept is van