Ferrero rocher taart

"Het feest kan beginnen!"

Dit recept is van

Ferrero rocher taart

Benodigdheden

5 eieren

300 gr zelfrijzend bakmeel

25 gr. cacaopoeder

200ml zonnebloemolie

80 ml melk

350 gr suiker

snufje zout

boter om in te vetten

springvorm 26cm

 

Voor de chocolade botercreme:

250 gr boter

3 eetlepels nutella

150gr pure chocolade

60 gr poedersuiker

 

Topping:

1 bakje Ferrero rocher

75 gr hazelnoten

Bereidingswijze

* Verwarm de oven op 180 graden

* Meng meel, cacao poeder, zout in een kom en mix in een andere kom de melk, olie en suiker door elkaar.

* Klop de eieren een voor een door de natte ingrediënten met de mixer. 

* Spatel het natte mengsel door het meel. Meng tot er geen klontjes meer zijn.

* Vet de springvorm in en giet het beslag erin. 

* Bak de taart in 60 minuten gaar. Controleer met een prikker.

* Maak ondertussen de boter crème. Mix de boter, gesmolten chocolade tot crème. Mix de nutella en poedersuiker erdoor. En bewaar het in de koelkast.

* Als de taart afgekoeld is snijdt hem dan met een broodmes horizontaal door midden en haal de bovenste laag eraf. 

* Besmeer de onderste helft met de helft van de boter crème. Als het te hard geworden is kun je de crème een beetje verwarmen. Leg de bovenste helft weer op te taart en besmeer de bovenkant en de zijkanten met de crème.

* Hak de hazelnoten grof en bestrooi de zijkanten ermee. 

* Decoreer de bovenkant van de taart met bolletjes Ferrero rocher. 

Dit recept is van