Koolhydraatarme mokkataart
"Lekker makkelijk, gezond en zo op tafel!"Koolhydraatarme mokkataart
Benodigdheden
Voor de cake:
…
90 gram roomboter, gesmolten
6 eieren
Zoetstof
Snufje zout
2 theelepels vanille extract
225 gram amandelmeel
3 zakjes espressopoeder
2/3 theelepel bakingsoda
Voor de room:
125 milliliter slagroom
250 gram mascarpone
1 zakje espressopoeder
2 theelepels vanille extract
Zoetstof
Voor de finishing touch:
Pure chocolade
Bereidingswijze
- Splits de eieren. Klop het eiwit stijf met een snufje zout. Het eigeel klop je au bain marie samen met het vanille extract.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 75 gram van het amandelmeel door het eigeel en spatel dit vervolgens door het stijfgeklopte eiwit.
- Voeg nu ook de rest van het amandelmeel, het espressopoeder en het bakpoeder toe. Meng het beslag tot een luchtig geheel en voeg dan als laatste de gesmolten roomboter toe.
- Vet een bakvorm in en zet de mokkacake voor ongeveer 30 minuten in de oven. Ondertussen kan je beginnen met het maken van de room.
- Klop de slagroom lobbig. Daarna meng je de mascarpone, espressopoeder en het vanille extract door de room. Zet in de koelkast totdat de taart klaar is

Dit recept is van